Marjana Krajač: Koreografska fantazija br. 2

line
IMG_7399

Marjana Krajač: Koreografska fantazija br. 2

6. i 7.5. u 20h @ Dom HDLU, adresa: Trg žrtava fašizma 16

U izvedbi šest plesnih umjetnica; Filipe Bavčević, Lane Hosni, Irene Mikec, Sare Piljek, Katarine Rilović i Mije Zalukar, plesni komad naziva Koreografska fantazija br. 2, koreografkinje Marjane Krajač, bavi se formom kao vibrantnim mjestom, razinama oblika, razinama materijalnosti forme i njene autonomije.

U prvoj instanci ova predstava se može čitati kao koreografija za kraj vremena; guste naslage forme i oblika koje se sažimaju u izvedbenom događaju otvaraju svojevrsni vremenski ponor u kojem se mračna kompaktnost izvedbene tenzije opire samo putem daha. Nepredvidivi susreti u formi, raspon različitih tenzija i zvukovni imperativi, oblikuju ovaj izvedbeni rad kao pogled prema još nedosegnutom tehnološkom horizontu.

U drugoj instanci rad je svojevrsni hommage albumu Electronics ansambla Zeitkratzer & Carstena Nicolaia. On je ključno zaokružio koreografsku strukturu i zvukovno ga popratio; u recenzijama opisan kao “lebdeće zajedništvo oscilatora i sinusoidnih generatora, koji postavlja pitanje o postojanju romantike mašine ili čak elektronske idile” kreirao je bitnu kariku osjetilnom lancu rada.

IMG_7835

Marjana Krajač: Koreografska fantazija br. 2

Koreografska fantazija br. 2 drugi je rad iz plesne serije koja je otvorila cijelo jedno polje razmatranja koreografskog prilazeći plesu kao poetskoj, intuitivno-političkoj i strukturalnoj praksi. Ponirući u samu srž koreografske ekspertize, osvjetljući ono što je primarno koreografsko, odnosno primarno plesno, u odnosu na sve ostalo izvedbeno, serija koreografskih fantazija zaziva povjerenje i uvjerenje u esencu plesnog medija, tamo gdje je on najfragilniji, tamo gdje je on s onu stranu bilo čega što ga još dodatno naseljava, a ne proizlazi iz njega samog.

Autor, koreograf, koncept: Marjana Krajač

Izvedba: Filipa Bavčević, Lana Hosni, Irena Mikec, Katarina Rilović, Sara Piljek i Mia Zalukar

Glazba: Zeitkratzer & Carsten Nicolai: Electronics

Fotografija: Iva Korenčić-Čabo

Oblikovanje grafičkih materijala: Valentina Toth

Asistencija tonske tehnike: Jasmin Klarić

Tehnički direktor projekta: Duško Richtermoc

Tehnička asistencija: Leonardo Krakić

Komunikacija: Anita Klapan

Produkcija: Sodaberg koreografski laboratorij

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Projekt je nastao u suradnji s Hrvatskim institutom za pokret i ples, u sklopu programa rezidencije Zagrebačkog plesnog centra i u suradnji s Domom HDLU u Zagrebu. Zahvaljujemo na tehničkoj podršci Zagrebačkom kazalištu mladih – ZKM i Pogonu Jedinstvo.

Informacije:http://sodaberg.hr// www.hdlu.hr
Les chaussure de foot sport 2000 adidas sont classiques et confortables.
Voulez vous acheter les meilleur boutique psg maillot ? Oui, notre site a beaucoup modèle et équipe, clique ici!!!