Telcosystems & BJ Nilsen

line

SRIJEDA, 04.05.

21h Telcosystems & BJ Nilsen @ Francuski paviljon (40′)

ČETVRTAK, 05.05.

19,30h Telcosystems: Resonanz – predstavljanje audioknjige @ kafić Teatra &TD (45′)

Telcosystems

Telcosystems

Telcosystems su Gideon Kiers, David Kiers i Lucas van der Velden.

David Kiers (Amsterdam, 1977.) studirao je na Odsjeku za sonologiju Kraljevskog konzervatorija, a Lucas van der Velden (Eindhoven, 1976.) i Gideon Kiers (Amsterdam, 1975.) studirali su na Odsjeku za sliku i zvuk Kraljevskog konzervatorija i Kraljevske umjetničke akademije u Hagu. U svojim audiovizualnim djelima, članovi sastava Telcosystems istražuju odnos između ponašanja programirane brojčane logike i ljudske percepcije toga ponašanja; streme ka integraciji ljudskoga izraza i programiranog ponašanja uređaja. To postaje manifestom u sveobuhvatnim audiovizualnim instalacijama koje stvaraju, u filmovima, video uradcima, soundtrackovima, otiscima i živim izvedbama. Software koji ispisuju omogućuje im da skladaju audiovizualne svjetove koji se uvijek iznova razvijaju. Instalacije i filmovi Telcosystemsa usredotočeni su na autostrukturirane generativne procese u stvarnome vremenu, a u svojim izvedbama pozornost daju interakciji tih procesa. Njihov rad rezultat je potrage za vlastitim jezikom slike i zvuka koji se ne referira ni na što, a karakterizira ga lucidna i kontrolirana estetika, usko povezana s tehnologijom koju upotrebljavaju. U interakciji s uređajima, Telcosystems spajaju auditivno i vizualno područje u jedno uranjajuće prostorno iskustvo koje istražuje granice ljudskoga osjetilnog aparata.

Njihovi radovi prikazivani su u muzejima, galerijama i na festivalima poput Ars Electronice, Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, festivala Holland, Europskog medijskog umjetničkog festivala u Osnabrücku, na festivalima Transmediale, Sonar, Međunarodnom festivalu kratkoga filma u Oberhausenu, Međunarodnom festivalu kratkoga filma u Hamburgu, festivalu Elektra u Montréalu, amsterdamskom festivalu De Appel, njujorškom Digital Salonu, festivalu Mu u Eindhovenu, u Wood Street Galleries u Pittsburghu, muzeju Boijmans van Beuningen, u Künstlerhausu u Beču, na Filmskom festivalu u Ann Arboru, na Image Forumu u Tokyju, na Videoexu, EXiSu, WRO Art Media biennalu itd.

Njihov film Loudthings osvojio je Grand Prix na 25. FPS Festivalu u Zagrebu, 2008. godine i Nagradu Gus Van Sant za najbolji eksperimentalni film na Filmskom festivalu u Ann Arboru 2009. godine.

B._J._Nilsen

BJ Nilsen

BJ Nilsen (1975.) je švedski skladatelj i sound artist. Živi i radi u Amsterdamu.
U svome radu prvenstveno je usredotočen na zvuk prirode i učinak koji on ima na ljude. Njegova posljednja dva solistička albuma izdao je Touch: Eye Of The Microphone (2013.), osobni audio uradak koji se temelji na zvuku Londona, te The Invisible City (2010.) istražuju akustičku stranu urbanih sredina. unearthed (2015.) je audiovizualni projekt koji istražuje industrijski zvučni pejsaž sjeverne Norveške i Rusije, nastao u suradnji s filmašem Karlom Lemieuxom i narudžba je festivala Sonic Acts. BJ Nilsen surađivao je s Chrisom Watsonom, Philipom Jeckom i Stilluppsteypom. Njegove skladbe, zvučno oblikovanje i scenska glazba korišteni su u kazalištu, u sklopu plesnih predstava i na filmu: Microtopia, Test Site (2013., 2010., redatelj: Jesper Wachtmeister), Enter the Void (2010., redatelj: Gaspar Noé) i Sicario (2015., redatelj: Denis Villeneuve), nastao u suradnji s Jóhannom Jóhannssonom. Njegova 16-kanalna zvučna instalacija DTLY (2015.) temelji se na zvučnome pejzažu centra Los Angelesa, a naručio ju je The Broad Museum. Član je umjetničke skupine freq_out sound collective. Uz Matthewa Gandyja, jedan je od urednika izdanja The Acoustic City (2014., jovis verlag).

telcosystems.net
bjnilsen.tumblr.com
Les chaussure de foot sport 2000 adidas sont classiques et confortables.
Voulez vous acheter les meilleur boutique psg maillot ? Oui, notre site a beaucoup modèle et équipe, clique ici!!!