MMessy Oscillators 2.0: Soundtrack for Deep Space

line

SUBOTA 07.05.

23,59h MMessy Oscillators 2.0 @ polukružna dvorana Teatra &TD (45′)

MMessy Oscillators 2.0

Nakon niza godina prepoznatljivih po mnogobrojnom članstvu i eksperimentiranju sa zvukom, MMessy Oscillators na ovogodišnji Izlog suvremenog zvuka izlaze s novim hibridnim zvukom i pristupom, kao MMessy Oscillators 2.0. U zadnje vrijeme nerijetko rade za plesače i ozvučivanje filmskih projekcija što je rezultiralo proučavanjem strukture glazbene kompozicije, pri tome ne odustajući od prethodnih eksperimentalnih i improvizatorskih komponenata, kao i elektroakustičkih zvukova.

U Soundtrack for Deep Space kombiniraju se primjese apstraktnog ambijentalnog zvuka, elektroakustički momenti, post-rock elementi postignuti granularnom sintezom izraženi kroz suptilni minimalizam. Drone kao žila kucavica polagano ulazi u slušni fokus i ostaje kao masivni soundscape u pozadini, dajući svojim dubokim pulsiranjem kontinuitet za erupciju noise elektronike.

Soundtrack for Deep Space inspiriran je paralelnim radom za izložbu Science Fiction: New Synthetic Worlds Radione.org koja će biti izložena u Tehničkom muzeju tijekom 2016. godine, a za koju su članovi grupe zajedno s elektroničarima dizajnirali i osmislili nove digitalne, analogne i akustičke instrumente, kao i vizualna rješenja i instalacije. Dio tih instrumenata i instalacija koristit će i na nastupu.

MMessy Oscillators 2.0 jesu Ana Horvat, Deborah Hustić, Layla Munitić na zvuku i Dražen Hižak na vizualima.

 www.facebook.com/MMessyOscillatorsradiona.org/activities/mmessy-oscillators

glitch1

MMessy Oscillators 2.0